Logga in :

 

JULSKIVA

 

Bofors musikkår gör skiva till välgörenhet

Efter att ha fyllt 100 år förra året tar Bofors musikkår nya tag och årets stora projekt är att spela in en julskiva. Vi har via vår dirigent, Staffan Sjösvärd, en bra kontakt med en organisation i Sydafrika som är i behov av hjälp.

 

Köpa skivan

Köp vår Julskiva till förmån för Ikamvayouth

* CD-skivan kan köpas i samband med våran julkonsert den 4:e december.

* Den kan även köpas på tisdagar 18:30-19:00 vid Musikpalatset. Skicka mail till (henrik_friberg76@hotmail.com) att du kommer.
Kontanter eller swish vid betalning.

* Kan skickas med PostNord och då tillkommer 62 kr i porto.

Betalning
Skivan kostar 100 kr.

*Swish Se QR-kod nedan.

*BG 5436-2157 (Glöm inte att skriva namn)

Om du saknar CD-spelare. Inga problem, du kan få skivan som filer med formatet mp3 och wav. Filerna skickas till din E-post.

Vid köp av CD-skiva

Skicka till (henrik_friberg76@hotmail.com) information om leveransadress, eller för att få Julskivan som filer.

TACK FÖR DIT KÖP!!!!

Provlyssna på skivan

What a Wonderful World
https://www.youtube.com/watch?v=OaYyLlLsqDk

Ding Dong Merrily on High
https://www.youtube.com/watch?v=-qb48g33ofA

Sydafrika är ju ett land som Sverige hade mycket att göra med under apartheidtiden. Saken är väl den att mycket av hjälpen dit tog av naturliga orsaker slut i och med att landet blev en demokrati under Mandela, och inte längre räknades som ett U-land. Idag är problemen för de svarta och färgade i landet ungefär lika dåliga, eller sämre, än vad de var under åttiotalet. Stora kåkstäder fyllda med människor som inte har möjlighet att ta sig vidare i livet. Lönerna för den gruppen är så låga att det knappt räcker till mat, och ännu mindre till att studera. Något som är möjligt att göra även för svarta och färgade sedan länge, men sällan genomförbart p g a bristen på medel.

Rent krasst kan man säga att de ungdomar som verkligen vill ta sig ifrån livet i kåkstäderna får prioritera kostnader för studier framför mat. Många gånger kan det gå ett par dagar utan att de äter något alls, möjligen lite sockervatten eller en gröt gjord på maizena.

I Sydafrika finns organisationen Ikamvayouth www.ikamvayouth.org som hjälper ungdomar att läsa läxor och också ser till att barnen får något att äta på eftermiddagarna. Som systemet är i landet så är man helt beroende av donationer för att arbetet ska kunna fungera. Under sommarlovet anordnar Ikamvayouth läger med läxhjälp, och där är behoven enorma att få in pengar till mat för de ungdomar som är med. Syftet med att Bofors musikkår spelar in en julskiva är att överskottet ska gå till att stötta lägret.

Vi spelade in en CD under helgen 11-13 oktober 2019 med ljudtekniker Gunnar Misgeld. Alla medverkande inklusive sångsolisterna Magnus Bäcklund och Åsa Bergfalk ställer upp gratis. Allt det här är fantastiskt, och mycket hoppfullt!

 

Hittills stöttas vi av svenska kyrkan i Karlskoga som ställer upp och ordnar lunch till oss under inspelningshelgen i Musikpalatset.

Vi tänker oss ett pris på skivan på 100 kronor och vill att så mycket som möjligt ska gå till det som är tänkt, och vi tar tacksamt emot varje hjälp vi kan få i ekonomiskt bidrag.

Ju mer hjälp vi kan få på vägen, desto mer pengar går direkt till Sydafrika. Att under juletid kunna bidra till att mätta barn som får läxhjälp tycker vi är ett gott syfte. Vi hoppas att ni också vill vara med och bidra. Arbetsnamnet på skivan är just nu ”What a wonderful world” – och det tror vi att ni vill vara med hjälp och oss att hjälpa till med.


Foto Helena Römmelmann

Foto Saxin